Deniz Yolculuklarında Size Yardımcı Olacak Aplikasyonlar

Deniz Yolculuklarında Size Yardımcı Olacak Aplikasyonlar

Teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesiyle birlikte birçok alanda hayatımızı kolaylaştıracak yenilikler mevcuttur. Bunlardan biri de telefonlara ve bilgisayarlara yüklediğimiz apikasyonlar gündelik yaşantımızda bizlere büyük rahatlık sağlar.  Hemen hemen her alanda ve konuyla ilgili uygulamalar geliştirilirken, yer tespiti konusunda mükemmel bir iş çıkarırlar.

Deniz seyahatlerinizde ve tekne kiraladığınızda nispeten harita görevini üstlenecek olan aplikasyonlar, kendinizi  daha güvende hissetmenize sebep olur. Bulunduğunuz noktadan işaretleme yaparak gideceğiniz yere kadar olan mesafeyi hesaplayarak en iyi rotayı oluşturan aplikasyonlardan en iyilerini sizler için derledik. Dünya çapında en popüler deniz aplikasyonlarına bir göz atmayı unutmayın.

1. Navionics

En çok tercih edilen uygulamalardan biri Navionics’tir. Seyir bölgenizi seçerek (Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Okyanus) uygulamayı indirebilirsiniz. Bu uygulama, telefonunuzu küçük bir chart plotter’a dönüştürüyor. Rota planlamanızı yapabildiğiniz gibi hava raporu ve rüzgâr tahminlerini de alabiliyorsunuz. Ücreti, seyir bölgesine göre 1.99-129.99 dolar arasında değişiyor.

2. What Knot to Do

Denizci bağları, kurt denizci olanlarımız hariç hepimiz için oldukça zor iş doğrusu. What Knot To Do, resimli örnekleriyle 70 tane bağı içeriyor; bunların içinde önemli denizci bağlarının yanı sıra balıkçılık, kampçılık, yük bağlama için olanlar da var. Uygulamayı tekne tatilinizden önce indirirseniz izbarço, kazık, camadan, anele gibi pek gerekli olanları çalışabilir ve tekneye çıktığınızda bunları geliştirme olanağı bulabilirsiniz. Ayrıca, teknede bulabileceğiniz el incesi dediğimiz ince halatlarla bağ bilginizi arkadaşlarınıza da aktarabilirsiniz. Ücretsizdir.

3. Windguru

Windguru en iyi rüzgâr tahmin sitelerinden biri olarak denizciler gibi sörfçüler tarafından da yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Seyir programınızı yapmadan önce rüzgârın yanı sıra dalga yüksekliği, periyodu, bulutluluk, ısı gibi bilgileri de sunan bu uygulamayı kullanmanızı öneririz. Ücretsizdir.

5. Seapilot

Önde gelen tekne elektroniği markası Raymarine’in geliştirdiği Seapilot, kullanıcı dostu ve kapsamlı bir uygulama. Güncel haritalar yüklü olan Seapilot ile haritada yerinizi ve hatta birkaç tekne olarak seyre koyulduysanız diğer teknelerin yerini görebilirsiniz. Temel versiyonu ücretsiz olan uygulamanın premium versiyonu ise rota oluşturma ve hava durumu da içeriyor. 36 saatlik deneme sürümünde premium özelliklerini deneyebiliyor, beğenirseniz 39.99 dolardan satın alabiliyorsunuz.

6. Life360

Sadece yelkenciler için değil gündelik hayatta kullanım için de geliştirilmiş bir yakınlarını takip etme uygulaması. Denizciler arasında da kendi konumunu paylaşıp arkadaşlarınınkini takip edebilme özelliğiyle ilgi görüyor. Ek servislerine göre 4.99, 9.99 ve 19.99 dolarlık üç farklı versiyonda sunuluyor.

7. Anchor Alarm

Demir taraması çoğu denizcinin rahat bir uyku uyuyamamasının da sebebidir. Siz demirinizi en iyi şekilde sermiş olsanız da akıntı, rüzgâr ya da başka bir teknenin demiriyle sizinkinin dolaşma ihtimalleri demir taramasına neden olabilir. Kamaranızda uyurken telefonunuzda bir çapa alarmınızın olması kesinlikle uyku kalitenizi artıracaktır. Uygulamanın temel işlevleri ücretsiz, pro versiyonu 4.99 dolar.

8. Navily

Avrupa’da en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. 500.000’den fazla kullanıcıya sahip Navily, en iyi demirleme noktalarını bulmak için eşsizdir. 10’dan fazla ülkede seyir rehberleri, 50.000 marina, demir yeri bilgisi ve marinalara online rezervasyon imkânı sunar. Binlerce fotoğraf ve kullanıcı yorumları, bu uygulamayı tekne sahipleri kadar tekne kiralayanlar için de cazip hale getiriyor. Uygulamayı indirmek ve temel versiyonlar ücretsiz, seyir bölgeleri için haritaların indirilmesi ücretlidir.

9. Google Earth!

Bir yere demirlerken kullandığımız haritalar ve denizci aplikasyonlarıyla sualtının durumunu öğrenebiliriz. Ancak bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu durumda bir de Google Earth’e göz atmanızı öneririz. Google Earth’te birçok demirleme yerini, sığ geçitleri görebilir, karanlıkta bile bir zeminin kum ya da yosun mu olduğunu görebilirsiniz. Elbette ücretsizdir.

10. SkyView Lite

Tekne tatilinizde sakin koylarda geceliyorsanız, etrafta fazla ışık kaynağı da yoksa yıldızları gözlemek bir harikadır. SkyView Lite, gökyüzündeki cisimleri, artırılmış gerçeklikle göstermek için telefonunuzun ekranını ve sensörlerini kullanıyor. Tek yapmanız gereken telefonunuzu gökyüzüne doğru kaldırmak. Gezegenleri ve takımyıldızları ümitsizce tahmin etmeye çalışmak yerine bu uygulama ile hem çok şey öğrenecek hem de eğlenceli vakit geçireceksiniz. SkyView, gökyüzünü geçmişte göründüğü şekliyle veya gök cisimlerinin hareketleri hakkında bilgileri temel alarak gelecekte görüneceği şekilde gösteren “zaman yolculuğu” özelliğine de sahip. Ücretsizdir.

No Comments

Post A Comment