Çok Fazla Deniz Ürünü Yemenin Zararları

Çok Fazla Deniz Ürünü Yemenin Zararları

İnsan sağlığına birçok açıdan faydası olan ve mutlaka tüketilmesi gereken deniz ürünlerinin aşırı tüketiminde ne gibi durumlara yol açacağını biliyor musunuz? Uzmanlar deniz mahsulü tüketmenin bağışıklık sistemini desteklediği konusunda hemfikir. Balık, karides, ıstakoz, yengeç, kalamar gibi deniz ürünleri içerisinde omega-3, B12, çinko, demir, magnezyum yönünden zengin besinlerdir. Ancak deniz mahsullerinin tüketiminde aşırıya kaçmak beklenmeyen rahatsızlıkların yaşanmasına da yol açabilir. Ağır metaller ve kirletici maddeler içerebilen deniz ürünleri insanlar açısından yaygın gıda alerjenlerindendir. Azı karar fazlası zarar sözünden de anlaşıldığı gibi deniz mahsullerinin aşırı tüketiminde ortaya çıkan sağlık problemlerine karşı dikkatli olmalısınız.

Çok fazla deniz ürünü tüketme sonucu oluşabilecek hastalıklar

  • İyot zehirlenmesi
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Ağır metal birikimi
  • Bakteri, virüs ve parazitlerden kaynaklı gıda zehirlenmesi
  • Cıva zehirlenmesi
Hamile kadınların ve küçük çocukların cıva içeren deniz ürünlerini haftada en fazla iki kere yemeleri tavsiye edilerek, aşırı tüketimden kaçınmaları konusunda uyarılır. Unutmayınız ki balıkların ve diğer deniz mahsullerinin yanlış depolanması ve pişirme yöntemleri zehirlenme riskinizi artırarak ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.
No Comments

Post A Comment