Balık Zehirlenmesinin Göstergeleri

Balık Zehirlenmesinin Göstergeleri

Uzmanlar haftada en az 2 öğün balık tüketilmesinin sağlığa olan faydalarından bahsederler. Balık sezonun başlamasıyla birlikte deniz mahsulü tüketimi artarken bazı noktalara dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Balık vb. mahsulleri tüketirken taze ve temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Sağlığınızı riske atmadan deniz mahsullerini tüketmek fayda sağlarken, balık zehirlenmelerine karşı sizleri uyarmak istiyoruz. Balık zehirlenmesinden şüphe duyduğunuzda mutlaka bir doktora muayene olmalı vakit kaybetmeden tedavi olmalısınız.

Balık zehirlenmesi neden olur?

  • Balıklarda oluşabilecek bakteriler
  • Balığın bayatlaması
  • Balığın üzerinde mikrop oluşması
  • Balığın doğru muhafaza edilmemesi
  • Cıva oranı yüksek balıkların tüketilmesi
  • Balıklarda oluşabilen histamin maddesinin yoğurtla daha aktif hale gelmesi
  • Dondurulmuş balıkların çözüldükten sonra yeniden dondurulması
  • Kirli sularda yetişen balıkların tüketilmesi
  • Zehirli balıkların tüketilmesi

Balık Zehirlenmesinin Belirtileri

  • Mide krampları
  • Kusma
  • Yüksek ateş
  • Halsizlik
  • Mide bulantısı
  • Baygınlık
  • Parmaklarda uyuşukluk
  • Ciltte oluşan kızarıklıklar
  • Şok
  • Baş dönmesi
  • Ağızda oluşan uyuşukluk
Balık zehirlenmelerinde yapılacak en doğru şey sağlık kuruluşundan ve doktorlardan yardım almaktır. Gerekli tedaviyi almanızla birlikte sıralayacağımız adımlara da özen gösterebilirsiniz.
  • Haşlanmış sebze ve besinleri tüketebilirsiniz
  • Midenizi zorlayacak besinlerden ve yiyeceklerden kaçının
  • Aşırı yağlı, baharatlı yiyecekleri az az tüketmeye gayret gösterin
  • Bolca su için
  • Limonlu su tüketebilirsiniz.
No Comments

Post A Comment