Denizin Derinliklerindeki Büyüleyici Gerçekler

Denizin Derinliklerindeki Büyüleyici Gerçekler

Birçok canlıya ev sahipliği yapan ve dünyanın %70’ini oluşturan okyanuslar bizler için hala bir muammadır.  Mavi rengiyle bizlere huzur veren denizlerin altında neler saklı olduğunu, derinliklerinde ne gibi mucizeler sakladığını merak ediyor musunuz?

Gelin hep birlikte okyanusların derinliklerine dalarak büyüleyici gerçekleri su yüzüne çıkaralım.  Daha önce hiç duymadığınız bilgileri okumaya hazır mısınız?

 

1- İnsanlık tarihi boyunca yaklaşık 3 milyon gemi enkazı oluşmuştur ve bunların sadece %1’i araştırılmış durumda.

2- Dev mürekkep balıklarının dokunaçları 10 metre ileriye dokunabilir, dokunaçlarının ucunda zıpkın işlevini gören sivri dişli emicileri bulunur.

3- Okyanuslarda binlerce virüs miktarı bulunur, bilim insanları virüs miktarının toplamının  60 galaksi uzunluğunda olabileceğini söylüyor.

4- Erkek fener balıkları çiftleşmek için dişisine parazit olarak yapışır, çiftleşme biçimi parazit aşk olarak da tanımlanır.

5- Dinozor ve ağaçlardan daha yaşlı olan köpek balıkları araştırmalara göre 400-450 milyon yıldır dünyada varlıklarını sürdürüyorlar

6- Okyanusun derinliklerine inildikçe güneş ışığı azalır, ışığın ulaşmadığı kısma Gece Yarısı denir.

7- Köpek balıklarından daha tehlikeli olan Kutu denizanasının tek bir dokunacında 60 kişiye zarar  verebilecek kadar zehir bulunur ve öldürücüdür.

8- Mariana çukuru dünyanın en derin çukurudur ve bu zamana kadar sadece 3 kişi bu derinliğe inebilmiştir.

9- Mariana çukurunun en derin noktası 11 kilometredir.

10- Mariana çukurunun en derin noktasında her santimetrekareye düşen basınç 8 tondur.

No Comments

Post A Comment