08 Haz Deniz Suyu Yutmanın Zararları
Havaların iyiden iyiye ısınması birçok turizm bölgesinde tatil sezonunun açılmasını sağlarken, denize olan özlem yavaş yavaş keyfe dönüşüyor. Deniz ve güneş akla tatili getirirken, kızgın kumlardan denizin serin sularına açılmak fikri birçok kişiye cazip gelir.
Yüzmek ve güneşin tadını çıkarmak her tatilin olmazsa olmazı olurken istenmeyen durumlarla karşılaşma riskinizde bulunur. Hayalinizdeki tatili bozacak ihtimaller genellikle güneş çarpması, güneş yanıkları ve fazla deniz suyu yutmaktır.
Deniz suyu yutmanın yararlı mı yoksa zararlı mı olduğunu açıklamak adına deniz suyunun insan vücuduna olan etkilerinden bahsetmek istiyoruz. Yüzme sırasında ağızdan ve burundan su girmesi gayet doğaldır ve herkesin başına gelebilecek bir durumdur.
Uzmanlar deniz suyunun az miktarlarda yutulmasının veya içilmesinin zararlı olmayacağını açıklarken, aşırıya kaçılmasının insan vücuduna birçok zararı bulunmaktadır. İnsan vücudu için oldukça tuzlu olan deniz suyunun yapısı %3 oranında tuza sahiptir.
İnsan bedeni %2 oranındaki suyu böbrekler yardımıyla idrara dönüştürür, filtre gibi çalışan böbrek zararlı maddeleri idrarla dışarıya atar. Deniz suyunun içerisindeki tuz oranının vücuttan atılabilmesi zor ve zahmetlidir. Hücre içerisindeki su deniz suyunu vücuttan atabilmek için dışarıya çıkar. Deniz suyu içmek susuzluğu gidermediği gibi vücudun aşırı su kaybetmesine neden olur.
Deniz suyunun fazla yutulması vücudun susuz kalmasına, ağız kuruluğuna, kas kramplarına neden olarak kişinin sağlık durumunu olumsuz olarak etkiler…
No Comments